Villa Bota

I say music, I say music

Villa Bota, een Medialab voor jongeren in Brugge, vroeg zap om een website voor jongeren die radio en video maken. Belangrijk issue: Villa Bota had enkele vragen over dit project: We willen graag de stream van de radiozender beschikbaar op de website. Kunnen we ook een zendschema uit onze radiotool halen? En als kers op de taart: kunnen bezoekers ook live radioprogramma's beluisteren vanaf de website?

zap zei: "Yes you can!"

Wat is Villa Bota?

Villa Bota is het Brugs medialab voor en door mediamakers en hun publiek. Villa Bota is een werk- en experimenteerplek in het hartje van Brugge waar men aan de slag gaat met radio, video en vele andere mediavormen.
De radiostudio, redactieruimte, opnamestudio, het videolab en de bar worden dagelijks ingepalmd door creatief en jong talent.

Villa Bota focust op exploratie en ontwikkeling van talenten en interesses. Je leert er door te doen, van elkaar en via de begeleiding, workshops en masterclasses die er voorzien worden.

awesome!

zap ontwikkelde de website in nieuwe huisstijl van Villa Bota met een duidelijk zendschema, gemakkelijk te beheren en overzichtelijk weergegeven voor de surfer.
Elk radioprogramma heeft zijn eigen detailpagina met laatste facebook bericht van het programma,
herbeluister de uitzending (api mixcloud), zendschema, events en nieuws.

Alle uitzendingen zijn via de site live te beluisteren. De radiomakers kunnen de pagina van hun radioprogramma, zendschema, eigen berichten en events zelf beheren.

Voor de ontwikkeling van de site gebruikten we het open source framework Drupal, dit gaf ons de ideale mogelijkheid om connectie te maken met de externe tools die Villa Bota gebruikt.